bezárás
bezárás

Mi lehet annál izgalmasabb, mint hetente újabb és újabb érdekes információt megismerni a divatékszerek és órák világáról? Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elsőként értesül az új trendekről és  akcióinkról!

Feliratkozás

Hasznos tudnivalók

Hasznos tanácsaink közt ékszervásárláshoz kapcsolódó információk, ápolási tippek, javaslatok segítenek Önnek abban, hogy a vásárolt divatékszer, karikagyűrű, nyaklánc, medál vagy karóra sokáig az eredeti minőségében és ragyogásában lehessen viselőjének kedvelt darabja.

Hogyan ápoljuk helyesen arany ékszerünket?

Arany ékszer használata során célszerű figyelmet fordítani arra, hogy éjszakára, fürdéshez vagy mosogatáshoz levegyük a gyűrűnket, karkötőnket. Az arany ékszer színét az ötvöző anyagok határozzák meg. Vannak olyan ötvöző fémek, amelyek egyes embereknél allergiás reakciót válthatnak ki, ezért ajánlatos minőségi aranyból készült ékszert választani.

Az arany ékszer a nő számára felbecsülhetetlen érték. Az arany ékszer nem oxidálódik, de könnyen bepiszkolódhat és foltos lehet. A krémek, a púder, a szappan, de még a bőr természetes zsírtartalma is megragadhat az ékszer felületén, amitől az koszolódhat. Ha helyesen és nagy odafigyeléssel tisztítjuk az arany ékszert, akkor az megőrizheti ragyogását és egy egész életen át kitarthat.

Számtalan boltban találhatunk arany ékszer tisztítására alkalmas vegyszereket. A legtöbb esetben a tiszta víz és egy enyhe tisztítószer elegendő a tisztításhoz és egy lágy kefével könnyen meg tudjuk takarítani a finoman kidolgozott részeket és a köveket is. Néha ajánlatos egy percre a következő oldószerbe áztatni az arany ékszert: egy rész ammónia, hat rész víz. Tisztítás után természetesen szárazra kell törölni az arany ékszert egy tiszta ruhadarabbal vagy kendővel. Az ékszertisztító rongy hatékony és olcsó megoldása az arany ékszer tisztításának. Ezek általában pamutból készülnek és segítenek eltüntetni az ékszerre rakódott szennyeződéseket, illetve feljavítják az ékszert, mintha új lenne. Ha háztartási kémiai anyagokkal dolgozunk, mint például a klóros fehérítő, akkor semmi esetre sem szabad magunkon hagyni az arany ékszert, ugyanis ezek az anyagok elszínezhetik és károsíthatják az ékszereket.

Amikor épp nem használjuk az arany ékszereinket, akkor a megfelelő tárolásra kell odafigyelnünk. A legjobb, ha egy bélelt dobozban tartjuk, vagy olyan ékszerdobozban, amelynek rekeszei vannak, amelyek mind külön-külön béleltek, ugyanis arra sem árt odafigyelni, hogy az ékszerek egymással ne érintkezzenek a dobozban, mivel összekarcolhatják egymást. A kövek foglalatát is rendszeresen kell ellenőriznünk, nehogy egyszer csak azt tapasztaljuk, hogy nincs meg a szép csillogó kő az arany ékszerből. A tisztítási folyamat után mindig töröljük szárazra az arany ékszer felületét.

Ne feledjük, hogy ékszerviselésnél a legfontosabb, hogy élvezzük és szeressük viselni az adott ékszert. A megfelelő ékszer kiválasztása legalább olyan fontos, mint a frizura vagy a megfelelő körömszín megválasztása. Az alapszabály pedig a következő: a személyiség a legfontosabb. Az egyéniségéhez mérten vásároljon és viseljen ékszert, ami leginkább tükrözi a lelke és személye legbelsőbb érzéseit. Lehet akár komoly, konzervatív, kreatív vagy kokettáló típus, ehhez igazodva válasszon arany ékszert.

Minden, a webshopunkban vagy üzleteinkben vásárolt arany ékszer első tisztításának költségét mi álljuk. Csak hozza be üzleteink egyikébe és mi újjá varázsoljuk azt!

"Kedves Csapat! Nagyon meg vagyok elégedve a termékkel, a kiszolgálással, a választékkal, egyszerűen mindennel. Az óra, amit megvettem, nem volt budapesti üzletükben, de szerencsére rugalmasságuknak köszönhetően ha nem tetszett volna, tudtam volna másikat kérni. Az emailben 3 munkanapot írtak, mire az órát át tudom venni, de ebből 1 munkanap lett, aminek szintén csak örülni lehet. Köszönöm!"

P. Franziska

"Nagyon elégedett vagyok úgy a weblappal, mint az "élő" kiszolgálással. Az Europarkban lévő boltjukban mindkét alkalommal, mindkét kolléganő nagyon kedves és segítőkész volt, de nagyon készséges volt a telefonon felvilágosítást adó kolléganő is, tehát a személyzet szuper!..."

T. Sára

"Igen, én elégedett vagyok. Gyorsan átkerült az óra, ott is volt, tudtak róla. A hölgy válaszolt a kérdéseimre, készséges volt. Tulajdonképpen semmit, de semmit nem tudnék mondani amit jobbító szándékkal, de máshogy kéne csinálni. Ár, ajándék, minden úgy volt ahogy megbeszéltük. Nem nekem kellett mondani, tudták. Így tovább, sok sikert kívánok!"

Sz. László